• home
  • video
  • pas verschenen

    Willemsen en Mariën dichter bij Sotsji

    Elfje Willemsen en remster Hanna Mariën hebben een eerste stap richting Sotsji 2014 gezet. Op de WB-manche in Altenberg (Dui) voldeed het duo een eerste keer aan de BOIC-norm voor de Winterspelen.

    Om naar Sotsji te mogen, moeten de Belgische vrouwen twee keer een topachtplaats behalen in de uitgezuiverde lijst in de WB. In Altenberg werden ze tiende, in de landenranking goed voor een zevende plaats.

    "We hadden wel het voordeel dat de VS en Rusland niet meededen. Zij vonden de baan te gevaarlijk. We zijn blij met de limiet, maar het had nog beter gekund. Omdat we pas na een pauze op de baan mochten, was het ijs al trager geworden. Daardoor verloren we tijd. Anders hadden we sowieso in de top 8 moeten staan", vertelt Elfje Willemsen aan Sporza.