• home
 • video
 • pas verschenen

  Hét moment van Neyrinck: Baskische vrienden

  Sporza blikt in deze periode met de topmomenten van onze journalisten terug op het sportjaar 2012. Voor Sammy Neyrinck is het moment van 2012 de luid meegezongen clubhymne van Athletic Bilbao op de avond dat ze de finale van de EL bereikten.

  "Ik heb moeite gehad om uit al de mooie sportmomenten er maar eentje uit te pikken. Ik heb dan gekozen voor iets dat me nog iets langer zal bijblijven", zegt Sammy Neyrinck.

  "Dat moment is de avond dat Athletic Bilbao de finale van de Europa League bereikte en dan vooral de clubhymne die luid werd meegezongen door 40.000 Basken in hun hoogbejaarde kathedraal San Mames."

  "Als er één voetbalclub is die sindsdien wat meer op mijn sympathie kan rekenen dan is het Athletic wel. Ik heb aan die avond zelfs een paar Baskische vrienden overgehouden en dit moment is ook voor hen."

  Laatste "Moment van 2012"

  Sammy Neyrinck sluit onze "Momenten van 2012" af, een reeks van 18 terugblikken op het sportjaar 2012 die op 18 december begon met Peter Vandenbempt. Een aflevering nog niet gezien? U kunt alle "Momenten" uiteraard nog (eens) bekijken.