• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera: "Peeters heeft zeker toekomst"

  "Ik hoop dat er snel een nieuwe trainer komt. Misschien zou een buitenlander goed zijn."

  AA Gent is donderdag opnieuw beginnen te trainen. Het deed dat zonder Bob Peeters. Interim-coach Manu Ferrera en de spelers reageerden verrast en wat ontgoocheld.

  Na het vertrek van Peeters leidt Ferrera voorlopig de trainingen
  bij Gent. "Ik wil dat doen tot ze een goede nieuwe trainer vinden", zegt hij in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

  "Ik kreeg donderdag een telefoontje met het nieuws. Daarna heb ik de spelers ingelicht, want die wisten nog van niks."

  "Ik hoop dat er snel een nieuwe trainer komt. Misschien zou een buitenlander goed zijn."

  "Bob is ontgoocheld, maar begrijpt dit. Een trainer is verantwoordelijk voor de resultaten. Daarom verdienen ze ook veel geld. Dit is zeker geen zaak van een gebrek aan kwaliteiten. Misschien was de timing van Peeters om naar Gent te komen niet goed, want hij heeft zeker een toekomst als coach."

  Van der Bruggen: "Spelers zijn verantwoordelijk"

  De spelers van AA Gent begonnen aan de voorbereiding op het tweede deel van het seizoen. Ze kregen te horen dat de club afscheid had genomen van Peeters.

  Hannes Van der Bruggen werd na het incident tussen Illombé Mboyo en de fans aanvoerder onder Peeters. "Ik vind dit jammer. Peeters probeerde dag en nacht oplossingen te vinden", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

  "De spelers dragen een grote verantwoordelijkheid. Peeters maakte mij belangrijk door me de aanvoerdersband te geven. Ik zal het beste proberen te onthouden van onze korte samenwerking."

  Padt: "Peeters heeft alles geprobeerd"

  Sergio Padt was verrast door het nieuws van het vertrek van Bob Peeters. "Het is vreemd als je terugkomt uit vakantie en de trainer weg is", vertelt de doelman aan Het Laatste Nieuws.

  "Peeters was anders dan Trond Sollied. Bob praatte veel met de spelers. Hij gaf ons veel vertrouwen. Ik dacht dat hij de oplossing voor ons probleem zou zijn."

  "Peeters heeft alles geprobeerd. Het lukte niet door pech of omdat we het niet konden opbrengen. Als de resultaten uitblijven bij een topclub, wordt een trainer ontslagen."