• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferguson: "Eis onderzoek over transfer Fryers"

  Manchester United-coach Alex Ferguson is ontstemd over de transfer van Ezekiel Fryers van Standard naar Tottenham. Ferguson vermoedt dat er onder een hoedje gespeeld is. "Ik eis een onderzoek", zegt hij.

  Tottenham wou belofte-international Fryers vorig seizoen al overnemen van United, maar de clubs raakten er toen niet uit. Ferguson heeft nu de indruk dat Standard een geplande tussenstap was voor de linksback. "Tottenham heeft de regels schandalig misbruikt. Ik had dat wel verwacht", fulmineert Ferguson (foto).

  "Ik eis dat de bond de zaak onderzoekt. Tot dan mag de transfer niet doorgaan. Jammer dat een topclub als Tottenham zich tot zulke praktijken verlaagt."

  Bij Tottenham zijn ze zich van geen kwaad bewust. "Zeki had het naar zijn zin bij Standard, maar toen de club van coach veranderde belandde hij op een zijspoor. Hij had bovendien heimwee."

  "Zijn zaakwaarnemer nam contact op met een paar clubs in Engeland en zo kregen wij een tweede kans om hem over te nemen. United krijgt trouwens 5% van het transferbedrag", zegt Tottenham.

  Volgens de media vroeg United vorige zomer 7 miljoen euro voor Fryers. Het (veel lagere) bedrag dat Standard moest betalen, werd door de FIFA bepaald. Door Fryers nu goedkoper over te nemen, doet Tottenham alsnog een goeie zaak.