• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador en co stellen Ronde van Dubai voor

  Contador (archieffoto): "Dit kan een mooie ronde worden."

  In Dubai is met veel poeha een project voorgesteld om vanaf het voorjaar van 2014 een Ronde van Dubai te organiseren. Contador, Nibali, Hesjedal en Martin waren aanwezig om hun steun te betuigen.

  Het steekt Dubai al een tijdje de ogen uit dat het naburige Qatar en Oman al enkele jaren het toneel zijn van rondes met aanzien. Dubai hoopt nu deze twee af te troeven door vanaf 2014 zelf zijn ronde te organiseren.

  Kosten noch moeite werd gespaard om het plan voor het voetlicht te brengen. Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Ryder Hesjedal (foto) en Tony Martin draafden op in een door Versace ontworpen blauw-gele leiderstrui.

  In het randgebeuren nam Martin het vervolgens nog op tegen een paard over 1 km. De wereldkampioen tijdrijden verloor. De andere drie raceten tegen elkaar over dezelfde afstand. Contador won.

  "Het was leuk om te winnen, maar het belangrijkste is dat het wielrennen in Dubai is wakkergeschoten", zegt Contador aan de pers. "Het kan een mooie ronde worden, ideaal om je voor te bereiden op het seizoen."

  "Het wordt beter dan alles wat er al geweest is"

  De organisatoren van de Ronde van Dubai zijn alvast bijzonder ambitieus. "We willen altijd voor het beste gaan. Het wordt beter dan wat er ooit ter wereld al te zien was", klinkt het niet onbescheiden.

  "Met deze show willen we tonen dat het ons menens is. Ons einddoel is om onze eigen Contador of Nibali op te leiden in de Verenigde Arabische Emiraten. Maar eerst moeten we de omgeving creëren waarin dit mogelijk is", noteerde Cyclingnews.