• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp Giants vloeren Charleroi

  De Antwerp Giants zijn het nieuwe jaar uitstekend gestart. De Giants zetten in hun eerste wedstrijd van 2013 Charleroi opzij: 77-58. "We hebben een uitstekende teamprestatie afgeleverd", zegt Antwerp-coach Eddy Casteels.

  De Antwerp Giants kenden een prima wedstrijdbegin, met onder meer een 12-0-tussenspurt aan het einde van het eerste quarter. Charleroi schakelde over op een zoneverdediging en daar wisten de Giants zich geen raad mee. Bij de bezoekers dirigeerde nieuwkomer Randle zijn team naar een kleine bonus bij de rust: 34-35.

  Na de rust kregen de fans in de Lotto Arena opnieuw het Antwerp van het eerste quarter te zien. Ouwe getrouwe Biggs blonk uit aan de offensieve kant, terwijl aan defensieve kant Mwema Charleroi-sterkhouder Walsh volledig in zijn greep had.

  De Giants lieten Charleroi niet meer in de wedstrijd komen en bouwden de kloof gestaag uit. Bij het laatste fluitsignaal stond er net geen twintiger op het bord: 77-58.

  "Onze tweede helft was bijna perfect", zegt Antwerp Giants-coach Eddy Casteels aan Belgacom 5. "We hebben een uitstekende teamprestatie afgeleverd en dat hadden we ook nodig. Biggs ving de afwezigheid van Hopkins op en Mwema was defensief heel sterk. En Black, die we vorig jaar zo lang moesten missen, is toch de motor van deze ploeg."

  De 36-jarige Biggs was de topschutter voor de Giants met 17 punten. "We speelden een slecht tweede kwart, maar dat hebben we na de rust rechtgezet. In de tweede helft hebben we de fouten uit ons spel gehaald. Of we op deze manier titelkandidaat zijn? Als we consistent spelen zoals vanavond, kunnen we pas aan de titel beginnen te denken", weet Biggs.

  Antwerp Giants - Charleroi 77-58

  Quarters: 22-10, 12-25, 20-12, 23-11

  Antwerp: Biggs 17, Black 13, Thondique 12, Love 11, Mwema 10, Moors 7, De Zeeuw 3, Donkor 2, Rademakers 2

  Charleroi: Randle 18, Allen 12, Hamilton 8, Massot 8, Beghin 7, Walsh 3, Jadin 2