• home
 • video
 • pas verschenen

  Topmountainbiker Stander komt om het leven

  Burry Stander

  De mountainbikewereld is in rouw na de plotse dood van Burry Stander. De 25-jarige Zuid-Afrikaan, vorige zomer vijfde op de Olympische Spelen in Londen, is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk op training.

  Volgens de eerste berichten was Stander aan het trainen in zijn thuisland en werd hij aangereden door een taxi. Hij overleed aan zijn verwondingen.

  Stander was een van de toppers in het mountainbike. In 2009 werd kroonde hij zich tot wereldkampioen bij de beloften. Vorig jaar won hij de WB-manche in Windham (VS). Hij eindigde ook tweede in de eindstand van de wereldbeker.

  Stander is vorig jaar gehuwd met Cherise Taylor, meervoudig Zuid-Afrikaans kampioene op de weg. Taylor rijdt voor de vrouwenploeg van Lotto-Belisol.