• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard verkoopt Fryers aan Tottenham

  Standard heeft weinig plezier beleefd aan Ezekiel Fryers.

  De Engelse verdediger Ezekiel Fryers trekt na een half seizoen bij Standard opnieuw naar de Premier League. De 20-jarige speler tekende een contract bij Tottenham Hotspur, de club van Moussa Dembele en Jan Vertonghen.

  Ezekiel Fryers kwam vorige zomer aan in Luik. Hij stapte toen over van de Engelse topclub Manchester United, waar hij opgeleid werd, maar nooit kon doorbreken. Ook bij Standard lukte dat moeilijk, Fryers speelde zeven matchen mee.

  "Ezekiel had last van heimwee. Toen het bod van Tottenham binnenliep, hebben we niet moeilijk gedaan", meldt Standard. "We wensen hem veel geluk in Tottenham."

  Volgens de Engelse pers betalen de Spurs 3,5 miljoen euro voor Fryers.

  Tottenham wou Fryers al langer

  Vorige zomer zag het er lang naar uit dat Ezekiel Fryers de overstap zou maken van Manchester United naar Tottenham Hotspur. Hij trainde zelfs mee met de Spurs, maar de clubs raakten het onderling niet eens over een financiële compensatie.

  In Engeland moeten clubs een vergoeding betalen als ze een speler onder 23 jaar, die einde contract is, weghalen bij elkaar. United vroeg zo'n 6 miljoen pond (7,4 miljoen euro), maar dat zag Tottenham niet zitten. De verdediger trok dan naar Standard, dat niets moest betalen.