• home
 • video
 • pas verschenen

  Racing Genk verhuurt Hubert aan AA Gent

  David Hubert kon in Genk niet meer rekenen op een basisplaats.

  Racing Genk leent twee spelers uit: David Hubert doet het seizoen uit bij AA Gent, Kennedy Nwanganga trekt voor een half jaar naar Beerschot. De Senegalese verdediger Kara Mbodj komt Genk versterken na de winterstop.

  David Hubert was in Genk uit beeld verdwenen. Na een operatie aan zijn adductoren raakte de verdedigende middenvelder niet meer in de ploeg. Hubert gaat nu een half jaar voor AA Gent spelen.

  "Ik keek uit naar iets nieuws en dit is een mooie uitdaging", zegt Hubert bij Sporza.

  "Ik heb er bij Genk alles aan gedaan om me na mijn blessure opnieuw in de ploeg te knokken. Maar dat was moeilijk bij een team dat er staat en gerodeerd is. Maar ik leef niet in het verleden en nu wil ik enkel Gent weer hogerop helpen."

  "Gent staat niet op zijn plaats in de stand. Met een nieuwe coach start iedereen vanaf nul en kunnen we hopelijk snel omhoog klauteren en de fans het voetbal bregen dat ze verdienen."

  Kennedy trekt naar Beerschot

  Ook Kennedy Nwanganga wordt uitgeleend. In 2011 kopte hij Genk naar de titel. Nu gaat de Nigeriaanse aanvaller een half jaar bij Beerschot tegen de degradatie voetballen.

  Kara Mbodj is nieuw in Genk. De Senegalese verdediger/middenvelder komt over van de Noorse club Tromsø en tekende een contract van 3,5 jaar in de Cristal Arena.