• home
 • video
 • pas verschenen

  Losada: "Coulibaly verziekte de sfeer"

  Losada hoopt in januari al weer te spelen.

  Hernan Losada (30) werkt in Uruguay hard aan zijn comeback en hoopt dat hij Beerschot snel kan helpen in de degradatiestrijd. Hij komt in een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws ook terug op de zaak-Coulibaly en wil zijn carrière bij Beerschot afsluiten.

  Losada viel op 10 november tegen Lierse uit met een knieblessure. Sindsdien ging het met Beerschot alleen nog maar bergaf: met 1 punt uit zeven wedstrijden is de club naar een gedeelde voorlaatste plaats weggezakt. Er wordt dus reikhalzend uitgekeken naar de terugkeer van Losada.

  "Mijn revalidatie verloopt uitstekend", zegt de Argentijn. "Ik hoop binnenkort weer met de bal te trainen. Het knieligament was voor 90 procent gescheurd, maar ik heb geluk gehad: bij veel spelers zijn kruisband én meniscus gescheurd. Dan revalideer je zes tot acht maanden in plaats van acht weken."

  "Conditioneel zal ik er staan voor de winterstage. Voor de eerste match tegen Kortrijk op 19 januari zal ik misschien nog geen 100 procent zijn. Maar een week later, thuis tegen Bergen, wil ik aan de aftrap staan."

  Ook al zit Beerschot sportief in slechte papieren, Losada is niet van plan de club in de steek te laten. "Ik zou met een transfer bezig kunnen zijn, zoals overal gesuggereerd wordt. Maar ik denk op dit ogenblik enkel aan het behoud."

  "Beerschot is de club van mijn hart. Als het kan, zou ik er graag mijn carrière afsluiten. En ik hoop nog minstens 5 jaar te spelen."

  "Coulibaly verziekte de sfeer in de kleedkamer"

  Een incident tussen Losada en Elimane Coulibaly leidde tot het ontslag van die laatste. "Die zaak was een serie incidenten met meerdere Beerschot-spelers die bij mij is geëindigd", zegt Losada.

  "Er werd gezegd dat Coulibaly door mij ontslagen is, maar tot op heden beslis ik daar helemaal niet over. De club nam zélf die beslissing, na gesprekken met vele Beerschot-spelers."

  "Mijn mening gaf zeker niet de doorslag. Ik kwam er als boosdoener uit, terwijl Coulibaly zelf in de fout ging. Vanaf de eerste dag verziekte hij door zijn gedrag de sfeer in de kleedkamer."

  "Toch ben ik blij dat ik Coulibaly misschien weer zal tegenkomen op een voetbalveld, dat hij met AA Gent een club gevonden heeft. Ik wou ook nooit kwaadspreken over hem, ondanks onze verschillen blijft hij een collega-voetballer. Ook hij moet leven van het voetbal."