• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany zoekt zijn heil bij Michel De Wolf

  Kompany wil de Brussels jeugd meer kansen geven om zich te ontplooien.

  Vincent Kompany heeft de voorbije maanden niet alleen bij WS Woluwe aangeklopt om zijn jeugdproject te promoten. Bij het Bleid-Molenbeek van Michel De Wolf lijkt hij meer kans te maken. "We praten al sinds augustus", zegt De Wolf in La Dernière Heure.

  Ex-Rode Duivel Michel De Wolf (foto) is de drijvende kracht achter derdeklasser Bleid-Molenbeek. Nu het met White Star Woluwe wellicht niets wordt, lijkt de club van De Wolf de gedroomde partner voor het jeugdproject van Vincent Kompany.

  "We praten al sinds augustus", zegt De Wolf. "We willen samen wat doen voor de Brusselse jeugd. Het is een mooi project, dat stilaan op gang komt. Maar we hebben een stadion nodig. Dat van Molenbeek past perfect in dit plaatje."

  "Bleid kan in 3e of 4e klasse de ideale satellietclub zijn voor dit project." De Wolf is dan ook erg enthousiast over de plannen van Kompany. "Dit kan een boost zijn voor het Brusselse voetbal."

  "Het project moet zich op de verschillende niveaus afspelen en tussen meerdere clubs. Johan Vermeersch (de voorzitter van FC Brussels) probeerde het al, maar zonder succes. Vincent wil het beter aanpakken."

  "Voor de Brusselse jeugd zou het ideaal zijn als er een tweede grote Brusselse club zou komen, die niet meteen een concurrent, maar wel een partner zou worden van Anderlecht", zegt De Wolf. "Als Vincents project er komt, zal er veel veranderen in Brussel: clubs die samengaan en clubs die verdwijnen..."