• home
 • video
 • pas verschenen

  Hét moment van Van Eylen: klein Spaans hoekje

  Sporza blikt in deze periode terug op het sportjaar 2012. Catherine Van Eylen kiest voor de strafschoppen in de halve finale van het EK tussen Spanje en Portugal. "Glorie zit soms in een klein hoekje."

  "Dit jaar heeft het Spaanse nationale voetbalelftal een grote indruk nagelaten", zegt Catherine Van Eylen. "Spanje schreef geschiedenis in 2012 door met het EK voor de derde keer op rij een groot toernooi te winnen. Geen enkele ploeg deed Spanje dat voor."

  "Maar het zit soms in een klein hoekje, want mijn moment is de halve finale van Spanje tegen Portugal waarin de Spanjaarden strafschoppen nodig hadden."

  "Spanje speelde een teleurstellende wedstrijd, Portugal bleef dreigen en stafschoppen moesten beslissen. Uiteindelijk trapte Fabregas Spanje via de paal naar de finale. Die finale werd een immense triomf, maar het zit soms in een heel klein hoekje."

  Morgen is het de beurt aan Sammy Neyrinck en zijn moment.