• home
 • video
 • pas verschenen

  Denuwelaere: "Ik heb die selectie verdiend"

  Denuwelaere staat niet alleen met zijn mening.

  Jan Denuwelaere rijdt zondag in Rome zijn eerste wereldbekercross. "Een correcte beslissing van de bondscoach. Ik ga proberen zoveel mogelijk punten te scoren en te bewijzen dat ik mijn selectie waard ben."

  "De voorbije weken heb ik mijn selectie echt wel verdiend", zegt Denuwelaere in Het Laatste Nieuws. "Ik heb dit seizoen weer een stap vooruit gezet. Vaak moet ik op de tweede of derde rij starten en verlies ik plaatsen en tijd door eigen haperingen of foutjes van anderen."

  "Die achterstand proberen goed te maken, dat kost energie die ik in de finale dan te kort kom. Toch ben ik de voorbije crossen geregeld in de top tien geëindigd."

  "In het begin van het seizoen was het nog een beetje gissen, maar intussen heb ik bewezen dat ik in een goede dag mijn plaats heb tussen de toppers. Als de benen in orde zijn, hoef ik voor niemand bang te zijn."

  Wat verwacht hij van Rome? "Ik weet het niet goed. Het parcours ken ik niet, maar ik heb vernomen dat het redelijk snel is. Dat is niet in mijn voordeel."

  "Maar ik denk niet dat er van mij verwacht wordt dat ik meteen bij de eerste tien eindig. Ook al omdat ik wellicht helemaal achteraan zal moeten starten."

  "Ik probeer zoveel mogelijk punten te scoren en te bewijzen dat ik mijn selectie waard ben. Misschien ben ik er dan in Hoogerheide weer bij."