• home
 • video
 • pas verschenen

  Club leent Vleminckx uit aan Gençlerbirligi

  Vleminckx mocht vertrekken van Club-coach Garrido.

  Björn Vleminckx maakt het seizoen vol in Turkije. Club Brugge leent de 27-jarige spits uit aan Gençlerbirligi, zonder aankoopoptie.

  Björn Vleminckx was zelf naar Turkije afgereisd om te onderhandelen over een contract. Die gesprekken zijn positief afgerond. De 27-jarige spits voetbalt een half jaar voor Gençlerbirligi. Een optie tot aankoop is er niet.

  Gençlerbirligi is een Turkse middenmotor met een Belgisch tintje. De Belgisch-Turkse coach Fuat Capa traint de ploeg, Luc Nilis is zijn assistent. In het klassement van de Süper Lig staat Gençlerbirligi na 17 speeldagen op de elfde plaats.

  Vleminckx hoopt in Turkije meer te spelen. Bij Club Brugge was hij uit de gratie van coach Garrido gevallen. Blauw-zwart haalde Vleminckx in 2011 weg bij NEC, hij was toen de topschutter in de Nederlandse Eredivisie.