• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische skiester Aguilaniu is 6 maanden out

  Slecht nieuws voor Aude Aguilaniu. De skiester, tot nu toe de enige Belgische die al zeker is van deelname aan de Olympische Winterspelen in 2014, heeft een knieblessure en moet onder het mes.

  "Tijdens de laatste wereldbekermanche in San Candido (Ita) ben ik gevallen tijdens de kwalificaties. Uit een MRI-scan is gebleken dat een operatie aan het gescheurde ligament nodig is", zegt de 24-jarige Aguilaniu, die al een ticket beet heeft voor de skicross in Sotsji.

  "Op 7 januari word ik geopereerd en daarna richt ik me op mijn revalidatie. Ik zal zo'n zes maanden nodig hebben om weer te kunnen skiën. Net op tijd voor de voorbereiding op de winter."

  Aguilaniu blijft wel optimistisch. "Ondanks de tegenslag ben ik enorm gemotiveerd om terug te keren op het hoogste niveau. Misschien zal ik fysiek zelfs sterker zijn. Ik zal me goed kunnen voorbereiden op de Spelen", klinkt het vastberaden.