• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent zet coach Peeters op straat

  Bob Peeters kreeg bij Gent de motor niet aan de praat.

  Het huwelijk tussen Bob Peeters en AA Gent is na amper twee maanden op de klippen gelopen. Peeters kreeg zijn C4 na een 3 op 27 in de competitie. "Het bestuur slaat ook mea culpa", klinkt het bij Gent, dat op zoek moet naar een derde coach dit seizoen.

  Slechts een paar dagen na zijn ontslag bij Cercle werd Peeters al aan boord gehaald bij Gent, als vervanger van Trond Sollied. Maar ook Peeters kreeg de motor niet aan de praat. Gent zakte weg tot in de gevarenzone en het ene kwalijke incident volgde het andere op.

  "Gent en Bob Peeters hebben vandaag in onderling overleg beslist om uit elkaar te gaan", klinkt het in een mededeling op de website van AA Gent.

  "Beide partijen zijn er van overtuigd dat ze zich maximaal hebben ingezet om tot een goed resultaat te komen, maar ze betreuren dat in deze moeilijke omstandigheden de resultaten niet gevolgd zijn."

  "AA Gent wenst Bob Peeters alvast alle succes toe in zijn verdere carrière. Bob Peeters zelf houdt eraan de Gentse supporters te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens de moeilijke momenten."

  Gent heeft nu beslist om de winterstage met een propere lei te beginnen. "We hebben al wat opties. We hopen de zaak heel snel af te ronden zodat de nieuwe coach nog mee kan op de winterstage", zegt voorzitter Ivan De Witte aan Sporza.

  "Misschien Bob Peeters te snel gehaald"

  "We hadden vanochtend een lang gesprek samen en besloten om in gezamenlijk overleg uit elkaar te gaan", vertelt Gent-manager Michel Louwagie (foto) aan Sporza. "Dat is voor beide partijen het beste."

  Gent haalde slechts drie punten onder Bob Peeters. "Daar kan je moeilijk mee tevreden zijn. Maar het bestuur slaat ook wel mea culpa, want misschien gaven we Bob te snel een contract na zijn ontslag bij Cercle."

  "Hij blijft een jonge beloftevolle trainer, maar waarschijnlijk hebben we ons miskeken op de moeiljkheidsgraad van deze opdracht bij onze club."

  "Zoeken snel naar een nieuwe trainer"

  AA Gent is straks toe aan zijn derde coach van het seizoen. "Maar we slaan niet in paniek, anders hadden we dit gesprek met Bob niet afgewacht. En we wilden het ook niet telefonisch afhandelen", zegt Michel Louwagie.

  "Twee trainerswissels, dat gebeurde hier al 10 jaar niet meer. Dat betekent dat er problemen zijn en niet alle schuld bij de trainers ligt."

  "Hoe Bob reageerde? Hij is een realist en beseft dat dit de beste oplossing was. We reizen nu zonder hoofdcoach op winterstage, maar er zijn nog assistenten. Het is niet ideaal, maar we zoeken wel snel naar een nieuwe trainer."

  Coaches AA Gent: 2003-2013

  • 2003-2004: Jan Olde Riekerink (Ned) en Herman Vermeulen
  • 2004-2005: Georges Leekens
  • 2005-2006: Georges Leekens
  • 2006-2007: Georges Leekens
  • 2007-2008: Trond Sollied (Noo)
  • 2008-2009: Michel Preud'homme
  • 2009-2010: Michel Preud'homme
  • 2010-2011: Francky Dury
  • 2011-2012: Trond Sollied (Noo)
  • 2012-2013: Trond Sollied (Noo), Bob Peeters en ?