• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Maak Praet nog geen Rode Duivel"

  Dennis Praet (l) en Axel Witsel (r) zijn nog geen collega's bij de Rode Duivels.

  2013 moet het jaar van de bevestiging worden voor de Rode Duivels. "Voor Dennis Praet is het nog te vroeg", vindt Marc Wilmots. Over een rentree van Jelle Van Damme laat de bondscoach niet in zijn kaarten kijken.

  Anderlecht-talent Dennis Praet (foto) klopt op de deur van de nationale ploeg. "Hij is een goede speler, maar na 20 wedstrijden in België maak ik hem nog geen Rode Duivel", zegt Marc Wilmots in Het Nieuwsblad over de 18-jarige middenvelder.

  "Hij heeft potentieel, maar heb je al eens gezien wat er bij de Rode Duivels nog voor zijn plaats rondloopt?"

  "Praet moet zeker nog twee jaar onafgebroken spelen. Dan zal hij er heel dichtbij staan."

  "Als ik nu Praet neem, is het om te bouwen. Ik ga niet bouwen. Ik moet resultaten halen."

  "Kan Van Damme gebruiken"

  Onder Georges Leekens zei Jelle Van Damme af voor de nationale ploeg. Hij wou niet meer in de tribunes zitten. Nu stelt de aanvoerder van Standard zich opnieuw kandidaat voor de Rode Duivels.

  "Ik kan iedereen gebruiken. Ook Jelle Van Damme", zegt bondscoach Marc Wilmots (foto).

  "Ik begrijp zijn onvrede. Hij speelde op veel plaatsen. Linksvoor, centraal, nu is hij linksachter. Net als Vertonghen of Vermaelen, Pocognoli, De Bock, Tshimanga. De concurrentie is groot."

  "Maar het is een goede speler die ik in bepaalde omstandigheden kan gebruiken."

  Begin volgende maand komen de Rode Duivels opnieuw samen voor een oefeninterland tegen Slovakije. Eind maart volgt het tweeluik tegen Macedonië in de kwalificaties voor het WK van 2014. Met of zonder Van Damme?