• home
 • video
 • pas verschenen

  Rogge: "Investeer in sporten waar succes kan"

  Jacques Rogge heeft in Terzake teruggeblikt op 2012 en zijn laatste Olympische Spelen als IOC-voorzitter. Hij heeft het ook over België als sportnatie.

  Als ex-zeiler was Rogge blij met de olympische medaille van Evi Van Acker. "Ik heb haar evolutie altijd gevolgd. Zij stond op het podium, maar ik had toch op meer dan drie Belgische medailles gerekend. Maar we moeten realistisch zijn, we zijn geen sportief land", zegt Jacques Rogge (70).

  "Topsport kost geld en ik vind dat minister Muyters de juiste aanpak kiest door op minder sporten te focussen. Je moet investeren waar kans op succes is."

  In september eindigt de tweede en laatste ambtstermijn van Rogge als IOC-preses. "Ik kijk daar niet naar uit, maar heb ook geen schrik. Ik zal dan eindelijk tijd hebben om zelf weer te sporten. Ik wil me fit houden. En ik ga ook meer tijd hebben om galerijen te bezoeken en vooral voor mijn kleinkinderen."

  "Of ik veranderd ben? Ja, ik kwam met zoveel mensen en culturen in contact. En ik ben toleranter, mensen zijn feilbaar."