• home
 • video
 • pas verschenen

  Nu is Zdenek Stybar boos op een biergooier

  Stybar werd tweede in de Grote Prijs Sven Nys in Baal.

  Voor Zdenek Stybar zit het uitstapje naar de cross er, op het Tsjechisch kampioenschap na, op. Hij is heel tevreden met zijn behaalde resultaten, ook al kreeg hij op de valreep ook bier in zijn gezicht.

  "Ik had mijn beste dag van dit seizoen", zei Stybar na de cross in Baal. "Ik dacht bij de start: ik ga niet zitten rondkijken en gewoon mijn eigen tempo rijden op kop."

  "Maar ik maakte te veel foutjes in de bochten en dan kun je niet winnen. Al was Kevin Pauwels zelfs zonder fouten te sterk geweest."

  Stybar reed tussen 22 december en 1 januari mee in zes veldritten. "Ik kan tevreden zijn over mijn crossen. Ik zou al blij geweest zijn met één podiumplaats, maar ik eindigde bijna altijd in de top drie."

  Alleen in Essen, waar hij spurtte voor de zege maar gedeklasseerd werd, viel hij net naast het podium.

  De resultaten van Stybar:

  • 22/12: Essen - 4e
  • 26/12: Heusden-Zolder -3e
  • 28/12: Loenhout - 2e
  • 29/12: Bredene - 3e
  • 30/12: Diegem - 3e
  • 01/01: Baal - 2e

  "Idioot gooide bier in mijn gezicht"

  Stybar maakte in Baal trouwens zijn eigen bierincidentje mee. Vorige week in Loenhout kreeg hij net als Nys bier naar zich gegooid, maar toen kon hij dat met een grapje ("Ik drink graag bier") nog relativeren. Gisteren haalde hij via Twitter toch uit naar de dader.

  "Bijna nog vergeten. Dit is voor de idioot die in de laatste ronde bier in mijn gezicht gooide: "Je zou beter 2 euro aan de kinderen in Afrika geven". Daar is niet genoeg water en jij gooit zomaar bier weg. Ga maar eens voor de spiegel staan."