• home
 • video
 • pas verschenen

  Hekkensluiter QPR bezorgt Chelsea rode kaken

  Chelsea heeft een blauwtje gelopen in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Het verloor in eigen huis de stadsderby tegen hekkensluiter QPR met 0-1. Shaun Wright-Phillips nekte zijn ex-team met een schuiver een kwartier voor tijd. Sunderland kon niets rapen bij Liverpool, terwijl Everton blijft meestrijden voor de Champions League-tickets na winst op Newcastle.

  QPR-coach Harry Redknapp had voor de match verklaard dat "enkel een prutser met al die sterren bij Chelsea geen succes zou boeken". En Chelsea-trainer Benitez gunde nu net enkele van die sterren, zoals Mata en Hazard, rust.

  Chelsea speelde matig en QPR hield al bij al vlot de nul. Toen Benitez Hazard en Mata alsnog van de bank haalde, ging het van kwaad naar erger. Ex-Chelsea-speler Wright-Phillips velde een kwartier voor tijd het vonnis met een schuiver in de verste hoek. Hij vierde zijn doelpunt niet, maar zijn team won dus wel.

  Door de overwinning laait de hoop op de redding weer wat op bij de Queens Park Rangers. De club is ondanks de zege wel nog altijd laatste, maar staat nu wel op gelijke hoogte met Reading. QPR is nog vijf punten verwijderd van een veilige plaats.

  Simon Mignolet en Sunderland waren kansloos op het veld van Liverpool: 3-0. Sterling verschalkte de Belgische doelman na 20 minuten met een lobje, na een prima pass van Suarez (foto).

  Diezelfde Suarez verdubbelde enkele minuten later de voorsprong van de thuisploeg. De spits klopte Mignolet met een gekruist schot. Vroeg in de tweede helft maakte Suarez het helemaal af. Gerrard verstuurde een uitstekende lange bal en de Uruguayaan maakte zijn tweede van de avond.

  Fellaini viert rentree met winst bij Newcastle

  Everton, opnieuw met Marouane Fellaini maar nog altijd zonder de geblesseerde Kevin Mirallas, blijft meedoen in de strijd om de Champions League-plaatsen. Fellaini en co wonnen woensdagavond met 1-2 op het veld van Newcastle.

  De thuisploeg kwam nochtans op voorsprong dankzij een vroege goal van Cissé, maar Everton trok uiteindelijk aan het langste eind. Vlak voor de rust ramde Baines een vrijschop door de muur en voorbij Newcastle-doelman Krul en op het uur duwde Anichebe de 1-2 binnen.