• home
 • video
 • pas verschenen

  Bettini: "Zie Sciandri als mijn opvolger"

  Paolo Bettini wil stoppen als Italiaans bondscoach.

  Paolo Bettini wil stoppen als bondscoach van Italië. De ex-wereldkampioen wil zich meer bezighouden met de jeugd en heeft daarmee plannen op langere termijn. Voor zijn job als bondscoach ziet Bettini Max Sciandri als ideale opvolger.

  "Max Sciandri (kleine foto) heeft Mark Cavendish gekneed en speelt een grote rol in de opmars van Britse renners. Hij heeft wel een contract als BMC-ploegleider, maar daar valt misschien over te praten", zegt Bettini in de Gazzetta dello Sport.

  "Zelf wil ik in Italië een nieuwe structuur op poten zetten vanuit de jeugd. Ik wil een "Team Italy" bouwen. Het concept is niet langer "Bettini beslist alles alleen". Er moet een team van coaches komen die de jeugd op de beste manier kan begeleiden."

  Bettini is sinds 2010 aan de slag als bondscoach van Italië. Hij nam het roer over van de betreurde Franco Ballerini, die om het leven kwam bij een auto-ongeluk.