• home
 • video
 • pas verschenen

  United en City zwoegen niet op eerste werkdag

  Manchester City houdt de drie punten thuis tegen Stoke.

  Manchester United en Manchester City hebben op de eerste dag van het nieuwe jaar een vlotte zege behaald. Leider United blijkte Wigan met 0-4 in. City versloeg Stoke met 3-0.

  Zabalata brak de ban voor City tegen een stug Stoke toen hij na een infiltratie met wat geluk de bal weer voor zijn voeten kreeg. Dzeko en een penalty Agüero maakten het af.

  In het slot zag City Agüero uitvallen met een hamstringblessure.

  "We speelden een goede wedstrijd, net zoals tegen Norwich en Sunderland. Maar het is nog belangrijker dat we vlot scoren. Op deze manier is er nog veel mogelijk", zegt City-coach Roberto Mancini.

  City kan voorlopig niets afknabbelen aan de achterstand van zeven punten op koploper United. Dat won, al even overtuigend, met 0-4 bij Wigan. Hernandez en Van Persie scoorden elk twee keer. Voor de Nederlander was het zijn 16e competitiegoal van het seizoen. Het is de achtste zege in negen matchen voor het team van Alex Ferguson, die op de laatste dag van 2012 71 werd.

  Invaller De Ridder houdt Vermaelen op 1-1

  Arsenal is een verre toeschouwer in de titelstrijd tussen Manchester United en City. Het kon niet winnen bij Southampton (1-1) en is pas vijfde.

  Thomas Vermaelen speelde de hele match bij Arsenal, Steve De Ridder viel in bij de thuisploeg. Hij kreeg geel.