• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Nys moet toch passen voor eigen GP

  "Sven is zieker opgestaan dan hij gisteravond ging slapen."

  Sven Nys zal er vanmiddag niet bij zijn op zijn eigen Grote Prijs in Baal. "De bronchitis die hem overvallen heeft, is erger dan eerst gedacht", zegt zijn ploegleider Jan Verstraeten.

  Gisteravond was de lichtjes zieke Sven Nys nog optimistisch over
  zijn kansen op deelname in Baal. Maar oudejaar heeft hij blijkbaar niet goed verteerd. "Sven is zieker opgestaan dan dat hij maandagavond gaan slapen is", zegt Jan Verstraeten van Landbouwkrediet/Crelan.

  "Hij is meteen weer in bed gekropen om de WB-wedstrijd van zondag in Rome niet in het gedrang te laten komen." Nys won de GP Sven Nys in Baal, een cross in de Bpost Bank-trofee, al elf keer.

  "Niet alleen voor Sven en zijn vele supporters is dit een domper", zegt Verstraeten. "Ook voor zijn sponsor is dit een tegenvaller. Vandaag zouden we immers de nieuwe truien voorstellen, met daarop Crelan (de nieuwe ploegnaam) in plaats van Landbouwkrediet als logo."

  "We nemen geen enkel risico met Meeusen"

  Er waart blijkbaar een vervelend virus door het veldritwereldje, want niet alleen Sven Nys, maar ook Tom Meeusen en Dieter Vanthourenhout moeten verstek laten gaan voor de GP Sven Nys.

  "Het is met spijt in het hart dat ik niet start", zegt Meeusen, die al een hele tijd last heeft van keelpijn. "Elke race die ik mis, is een gemiste kans om mijn conditie aan te scherpen."

  "Ik wil absoluut niet meemaken wat Bart Wellens vorig jaar overkwam", zegt manager Hans van Kasteren. "Een keelontsteking kan zich ook op de hartspier zetten. We nemen geen risico's meer."