• home
 • video
 • pas verschenen

  Spurs-doelman Cudicini kiest voor Amerikaans avontuur

  Cudicini kwam bij Tottenham weinig aan spelen toe.

  De Italiaanse doelman Carlo Cudicini (39) verlaat Tottenham en gaat bij LA Galaxy nog een Amerikaans hoofdstuk aan zijn carrière breien.

  Door de komst van de Franse international Hugo Lloris was de voormalige Chelsea-doelman dit seizoen overbodig geworden bij de club van Jan Vertonghen en Moussa Dembélé.

  Cudicini vindt nu bij LA Galaxy een nieuwe uitdaging in de Amerikaanse Major Soccer League. "We zijn blij dat zo'n ervaren doelman naar ons komt", zegt LA Galaxy-coach Bruce Arena. "We zijn er van overtuigd dat hij van grote waarde zal zijn voor ons team."

  Cudicini begon zijn profcarrière in '92 bij Milan en won later met Chelsea twee keer de Engelse titel in '05 en '06. Drie jaar geleden trok hij dan naar Tottenham, maar mede door een zwaar motorongeluk kwam hij daar weinig aan spelen toe.