• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Barneveld: "Wat bezielde Phil Taylor?"

  Van Barneveld: "Ik ben er doodziek van"

  Op het WK darts is de halve finale tussen zwaargewichten Phil Taylor en Raymond van Barneveld geëindigd met verwensingen. "Ik ben er doodziek van", zei "Barney". Bekijk een filmpje onderaan het artikel

  Raymond van Barneveld kon een remonte niet tot een goed einde brengen en keek niet toen Phil Taylor uitgooide. De Engelsman vond dat hij meteen felicitaties verdiende en werd woest toen hij die niet kreeg.

  Toen Van Barneveld toch met de traditionele omhelzing wou uitpakken, duwde Taylor hem weg en rolde er "fuck off" van de lippen van Taylor.

  "Wat bezielt die man om mij weer weg te duwen?", zei Van Barneveld bij RTL 7. "Ik snap het niet, ik ben er doodziek van."

  "Ik gaf hem nog een duwtje en toen we het podium afliepen, zijn er backstage nog harde woorden gevallen." De security had zijn werk met de beide kemphanen.

  Taylor bood in een sms zijn excuses aan en zei dat "het niet meer zou gebeuren". "Ik weet nog niet hoe ik daarop ga reageren. Ik hoop in ieder geval dat Michael van Gerwen de finale wint”, zei Van Barneveld nog.

  Taylor: "Ik schaam me verschrikkelijk"

  Phil Taylor had zo zijn eigen uitleg voor zijn gedrag. "Raymond is een sterke kerel en deed me een beetje pijn toen hij me aan mijn arm trok", zei hij.

  "Dat was alles en ik heb daar verkeerd op gereageerd. Ik schaam me en voel me verschrikkelijk. Ik heb Raymond een sms gestuurd en heb hem gesproken. Meer kan ik niet doen, alleen mijn excuses aanbieden. Het zal niet meer gebeuren."

  "Ik schaam me, omdat ik Raymond echt graag heb. En hij mij ook. Daarom voel ik me hier heel slecht over, omdat we elkaar hoog inschatten. Maar we zullen dit wel achter ons laten en doorgaan."