• home
 • video
 • pas verschenen

  Vazquez: "Zege op Standard geeft vertrouwen"

  Invaler Vazquez is goed voor drie assists tegen Standard.

  Club Brugge heeft voor het eerst sinds 2004 nog eens kunnen winnen op het veld van Standard. Victor Vazquez en Maxime Lestienne waren de uitblinkers bij Club. "Ik heb gedaan wat de coach vroeg", zegt de Spanjaard. Standard-coach Mircea Rednic stak de hand in eigen boezem na de nederlaag.

  Met drie assists in 45 minuten was invaller Victor Vazquez de gangmaker van de Brugse overwinning. "Ik heb niet het verschil gemaakt", zegt een al te bescheiden Vazquez.

  "Ik heb gespeeld zoals ik altijd speel. Ik moet assists geven voor de spitsen en dat heb ik gedaan. Met drie assists is het een fantastische match geworden. Ik heb gewoon geprobeerd om te doen wat de coach me gevraagd had bij de rust."

  "Ik startte op de bank, omdat ik zes weken geblesseerd was. Ik heb nood aan speelminuten en vertrouwen. Zo'n zege bij Standard geeft alvast vertrouwen."

  Maxime Lestienne haalde de trekker over bij twee van de drie assists van Vazquez. "Of we de perfecte tweede helft hebben gespeeld? Als je drie keer scoort in 45 minuten, dan is dat bijna perfect", zegt Lestienne, die dit seizoen al tien keer scoorde in de competitie.

  "Deze overwinning is het werk van de hele groep. Vazquez was belangrijk vandaag. Hij ziet het en levert goeie passes af."

  Rednic: "De vervangingen van Club maakten het verschil"

  Mircea Rednic noemde man en paard bij zijn analyse. "Mijn vervangingen hadden geen toegevoegde waarde, die van Club wel. Dat maakte het verschil. Ik ben ontgoocheld", zegt de Standard-coach.

  "We begonnen goed en hadden zeven kansen op de 2-0. We maken het niet af, maar ook toen speelden we niet zo goed in balbezit en maakten we positionele fouten. We kenden de kracht van Lestienne."

  "Dit was een goeie test. We hebben een goeie ploeg, maar we hebben versterkingen nodig. Foutjes betaal je cash in de toppers. De wissel van Vainqueur? Hij had niet zijn beste dag", zegt Rednic.

  Standard-kapitein Jelle Van Damme vond dat zijn team het voor de rust had moeten afmaken. "We begonnen niet slecht, maar als we onze kansen hadden afgewerkt, dan had het 2-0 of 3-0 moeten zijn bij de rust. Dat hebben we cash betaald in de tweede helft", weet Van Damme.

  "Na de rust zagen we een ander Club. Met Vazquez en Refaelov vielen twee spelers met veel kwaliteiten in. Zij speelden tussen de lijnen en dat voel je. We kregen beetje bij beetje minder vat op het middenveld en dan verlies je uiteindelijk de wedstrijd nog."