• home
 • video
 • pas verschenen

  Denuwelaeres team is boos op bondscoach De Bie

  Jan Denuwelaere schreef zaterdag de Bpost Bank-manche in Essen op z'n naam, maar is niet opgenomen in de WB-selectie voor de cross in Zolder woensdag. Dat zet kwaad bloed bij de entourage van Denuwelaeres Style & Concept Team.

  "Bondscoach Rudy De Bie blijft herhalen dat Jan zich moet bevestigen in de volgende crossen om aanspraak te kunnen maken op een plaats in de wereldbekerselectie. Dat is logisch, maar geldt dat ook niet voor andere Belgen?", vraagt het team zich af.

  "Er zijn renners die in Namen alweer hun niveau niet haalden, maar wel mee mogen naar Zolder. We dachten dat een bondscoach de taak had om de beste renners van het moment aan te duiden voor de Wereldbeker. Afgaande op de vele reacties denkt zowat heel België er zo over. Alleen de bondscoach ziet het anders."

  Denuwelaere zelf maakt een dag na Essen de balans op van de valpartij die aan zijn overwinning vooraf ging. "De gevolgen lijken mee te vallen", zegt de 24-jarige veldrijder.

  "Ik had niet zo'n goeie nacht. De schaafwonden aan mijn knie, bil en arm deden behoorlijk pijn. Maar nu voel ik me toch al beter. Enkele bezoeken aan de kiné moet het lichamelijke ongemak op korte termijn verhelpen. Zolder? Het is jammer dat ik alweer uit de boot val."