• home
 • video
 • pas verschenen

  Ballan: "Diep geraakt door steunbetuigingen"

  Het gaat beter met Alessandro Ballan. De Italiaanse renner van BMC is weer bij bewustzijn na zijn zware val op training, maar zal nog enkele dagen in een Spaans ziekenhuis moeten blijven. Daar wordt hij bijgestaan door zijn vrouw.

  "Ik ben diep geraakt door alle steunbetuigingen die ik gekregen heb", laat de Italiaan weten. "Het doet deugd om te weten dat zo veel mensen over de hele wereld aan mij denken. Bedankt iedereen."

  Ballan is intussen ook succesvol geopereerd aan zijn dijbeen. "De chirurg is heel tevreden met hoe de botten kunnen helen. Hij is voorzichtig optimistisch dat Alessandro volledig zal herstellen zonder verdere complicaties", zegt BMC-dokter Testa.

  "De mensen van het ziekenhuis in Denia Marina Salud doen een fantastische job. Ze volgen Alessandro van heel nabij op en doen hun uiterste best om het hem zo goed mogelijk naar zijn zin te maken."

  Zaterdag kwamen er nog onheilspellende berichten over een nier van Ballan, maar daar is zondag geen sprake meer van. Wanneer Ballan een comeback zal kunnen maken, is nog niet bekend. "Daar kunnen we nog geen datum op plakken", zegt Jim Ochowicz, de manager van BMC.