• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax inefficiënt, Feyenoord dankt Pelle

  Pelle (archieffoto) was met twee goals nog maar eens de matchwinnaar voor Feyenoord.

  Ajax heeft in zijn laatste match van 2012 met punten gemorst in Utrecht: 0-0. Feyenoord klopte Groningen en staat nu samen met Ajax 4e op 3 punten van PSV.

  Alderweireld en co kregen enorm veel kansen voor de rust: De Jong schoot voorlangs, Boerrigter, Fischer en Schöne botsten op een verdediger, de ref zag hands van Wuytens niet en Boerrigter trapte nog eens op de lat.

  Na de rust was het veel minder soeps en kon Utrecht zelfs nog bijna aanspraak maken op de drie punten.

  Feyenoord-Groningen was lange tijd heel saai. Tot Pelle uit het niets scoorde. Kort voor het einde wiste hij ook nog de 1-1 van Van Dijk uit. Voor Pelle was het zijn veertiende goal in evenveel wedstrijden. Hij staat daarmee tweede in de Nederlandse topschuttersstand.