• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent verliest weer, Cercle geeft zege weg

  Gent verliest met 1-2 van Charleroi.

  AA Gent heeft nog maar eens een pijnlijke nederlaag geleden, 1-2 tegen Charleroi. Zulte Waregem won niet bij Bergen, maar blijft wel tweede in de stand. Onderin gaf Cercle Brugge een zekere zege weg in de cruciale zespuntenmatch tegen Waasland-Beveren.

  Zulte Waregem botste op een degelijk Bergen. De tweede in de stand kon wel een 1-0-achterstand wegwerken, maar het bleef bij die draw.

  Daarnaast lag de focus vooral in de kelder van de stand. Vooral Cercle kreeg een oplawaai. De rode lantaarn liet een verdiende zege schieten en gaf in de slotfase een 2-0 weg tegen Waasland-Beveren: 2-2.

  Boven AA Gent blijven de onweerswolken zich maar samenpakken. Tegen Charleroi vocht het lang om een achterstand weg te werken, maar even later stond het opnieuw en definitief in het krijt: 1-2. Gent telt nog maar vier punten meer dan de voorlaatste.

  Ook Beerschot is een verliezer van de 21e speeldag. Tegen KV Mechelen speelde het angstig en kon het geen aanspraak maken op punten: 0-2.

  Beerschot mag OH Leuven danken dat de Leuvenaars Lierse op 2-2 hielden. Zo wipt Lierse, dat twee keer op voorsprong kwam, niet over Beerschot.