• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach De Bie wil dat Albert WB niet wint

  Niels Albert won in 2012 het WK in Koksijde.

  Met zondag de veldrit in Namen en woensdag de veldrit in Zolder op het menu is het een beslissende periode in de Wereldbeker. Wereldkampioen Niels Albert leidt in de tussenstand, maar bondscoach Rudy De Bie wil liever een andere eindwinnaar.

  Bondscoach Rudy De Bie heeft een eenvoudige verklaring voor zijn vreemde wens. "Als uittredend wereldkampioen is Niels automatisch geselecteerd voor het WK in Louisville begin februari."

  "Dat geldt ook voor de eindwinnaar van de Wereldbeker. Als dat twee keer Niels is, dan kost dat ons land eigenlijk een plaats op het WK", legt De Bie uit.

  "Als een andere Belg dan Albert de Wereldbeker wint, dan kunnen we met acht Belgen naar het WK. Renners als Rob Peeters, Tom Meeusen, Bart Aernouts en Bart Wellens hebben er belang bij dat Albert niet wint."

  Albert: "Tweede worden in ruil voor 30.000 euro"

  Wereldkampioen Niels Albert denkt het zijne over de wens van bondscoach Rudy De Bie. Albert zegt in zijn column in Het Nieuwsblad dat hij iets in ruil wil.

  "Ik hoor dat Rudy graag met acht renners naar het WK wil trekken. Geen probleem, als de wielerbond 30.000 euro op mijn rekening zet, dan wil ik graag tweede worden in de Wereldbeker."

  "Als dat niet het geval is, dan ga ik toch proberen om de Wereldbeker te winnen. Proberen, want Sven Nys is er ook nog", schrijft Albert.

  De laureaat van de Wereldbeker strijkt 30.000 euro op. In de stand heeft Albert 15 punten voorsprong op Sven Nys, op 20 januari valt de beslissing in de Wereldbeker met de laatste manche in Hoogerheide. Twee weken later staat het WK op het programma.