• home
 • video
 • pas verschenen

  Vazquez: "Afwezigen moeten tonen wat ze waard zijn"

  Vazquez viel vorig weekend tegen Bergen in de slotfase in.

  Victor Vazquez is bijna helemaal terug bij Club Brugge na een pijnlijke schouderblessure. Hij heeft een boodschap voor de jongens die de kern niet halen en leeft mee met zijn gewezen coach Tito Vilanova.

  Vorig weekend speelde Vazquez zijn eerste minuten, na zes weken blessureleed aan zijn schouder. "Het was een pijnlijke blessure", zegt de Spanjaard in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

  "In het begin kon ik niet slapen. Je hebt er geen idee van hoe je je kunt bewegen. Eén voordeel: ik heb wel mijn conditie kunnen onderhouden en was maar 6 weken weg."

  "Ik ben klaar om een hele wedstrijd te spelen. Als de coach me laat starten, is het aan mij om te bewijzen dat ik zijn vertrouwen waard ben."

  Als Vazquez mag starten, uiteraard, want coach Juan Carlos Garrido heeft de laatste weken getoond dat hij drastische beslissingen durft te nemen. "De coach beslist", zegt Vazquez.

  "Dat jongens als Figueras en Almebäck er al even niet meer bij zijn, heeft me inderdaad verrast. Maar ik kan er eigenlijk weinig over zeggen. Het is aan die jongens om op training te tonen dat ze het wel verdienen om erbij te zijn."

  "Hopelijk keert Vilanova snel terug"

  Vazquez leeft ook mee met Barcelona-coach Tito Vilanova, bij wie opnieuw kanker is vastgesteld. "Ik heb woensdag meteen met Pedro en Busquets gebeld", zegt hij. "Bij de jeugd heb ik Vilanova twee jaar als coach gehad en ook bij de B-ploeg van Barcelona. Dit is triest nieuws, hopelijk komt hij snel terug."