• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme: "Beschikbaar voor Rode Duivels"

  "Sclessin zal een hel zijn voor Club. Maar dan zonder vuurpijlen."

  Standard wil zondag tegen Club Brugge een optie op de derde plaats nemen. Aanvoerder Jelle Van Damme kijkt met veel vertrouwen uit naar de topper. De sterkhouder van Standard zegt ook nog altijd beschikbaar te zijn voor de Rode Duivels.

  "Sclessin zal een hel zijn voor Club", zegt aanvoerder Jelle Van Damme in Het Laatste Nieuws. "Maar dan zonder vuurpijlen", knipoogt hij naar de incidenten tijdens de topper tegen Anderlecht.

  "De fans staan weer als één man achter ons. We mogen ze niet ontgoochelen en dus moeten we winnen."

  "Club is ook aan de beterhand, maar de kentering neemt meer tijd in beslag dan bij ons. Dat is normaal. Wij hebben een moeilijke tijd gehad, Club een turbulente."

  "Het zou schitterend zijn als we 2012 met nog twee extra zeges en de daaraan verbonden derde plaats kunnen afsluiten. We kijken individueel en collectief met veel vertrouwen uit naar de topper van zondag."

  "Sta ter beschikking van de Rode Duivels"

  Van Damme is bij Standard niet alleen aanvoerder, maar ook sterkhouder. En dat ziet bondscoach Marc Wilmots ook. Voor Van Damme is de deur van de Rode Duivels ook niet gesloten.

  "Voor alle duidelijkheid: ik heb de nationale ploeg op geen enkel moment vaarwel gezegd", zegt de verdediger in de kranten.

  "Ik had Georges Leekens alleen gevraagd mij niet meer op te roepen als ik in de tribune moet zitten. Als je 20 bent, ben je blij om erbij te zijn, maar dat verandert als je 26 bent."

  "Ik voelde me op dat moment ook geen 100 procent en ben misschien gewoon te eerlijk geweest door mijn gedacht te zeggen."

  "Voor België spelen is een eer. Ik sta ter beschikking en heb geen probleem met de bank. En natuurlijk zou ik graag mee naar Brazilië willen. Wie niet?"

  "Baard gaat eraf op 27 december"

  Van Damme heeft nu al een hele tijd een stevige baard staan. Is dat een blijver? "Nee, op 27 december gaat hij eraf", zegt Van Damme. "Het gaat om een weddenschap met de clubkinesist, voor de eer. Pas na de laatste wedstrijd van het jaar mogen we ons scheren. En dat ga ik ook doen. Het begint te jeuken."