• home
 • video
 • pas verschenen

  Opstootje tussen Mboyo en Boeckx op training

  Mboyo komt niet voor het eerst dit seizoen in opspraak bij Gent.

  Het wordt maar niet rustig bij AA Gent. Gisteren is er op training een incident geweest tussen gewezen aanvoerder Ilombe Mboyo en doelman Frank Boeckx. Manager Michel Louwagie en voorzitter Ivan De Witte sussen de gemoederen.

  "Zo erg was het allemaal niet", vertelde manager Michel Louwagie (op de kleine foto) aan Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. "Er is een provocatie geweest van Boeckx en daarop heeft Mboyo gereageerd."

  "Boeckx was in een duel iets te fel doorgegaan op Mboyo", zei De Witte aan Sporza. "Daarna hebben de twee even neus-aan-neus gestaan. Maar niet van die aard dat er een neusbreuk zou zijn of zo."

  Volgens Het Laatste Nieuws verliet Boeckx kwaad de training en reed hij zelfs naar het ziekenhuis om zich te laten onderzoeken.

  "Ik heb al telefonisch contact gehad met beide spelers en we hebben een afspraak om dit nog te bespreken", zegt Louwagie. Vandaag zouden de twee op het matje geroepen worden.

  Het is dit seizoen nog niet echt stil geweest bij AA Gent. Sportief gaat het niet goed, met het ontslag van trainer Trond Sollied en een voorlopige elfde plaats in de competitie. En pas nog leverde Mboyo zijn aanvoerdersband in na een conflict met de supporters.