• home
 • video
 • pas verschenen

  Breno tekent contract in de gevangenis

  Breno zit in de cel in Duitsland, omdat hij zijn eigen huis in brand stak.

  De Braziliaanse topclub Sao Paulo heeft Breno een contract tot 2015 gegeven. Opvallend: Breno zit nog een tijd in de cel in Duitsland voor brandstichting.

  De 23-jarige Breno gold als een groot talent in Brazilië. Hij debuteerde in 2007 als prof bij Sao Paulo en pakte meteen de titel. In december van datzelfde jaar ging het snel richting Bayern München.

  Daar brak hij - mede door blessures en de concurrentie met Van Buyten - niet door. Hij stak in 2011 zijn eigen huis in München in brand en kreeg daarvoor in juli van dit jaar 3 jaar en 6 maanden van een Duitse rechter. Een deel van zijn straf moet hij in Duitsland uitzitten, een ander deel in Brazilië.

  Eind juni ontbond Bayern zijn contract met Breno. Sao Paulo biedt hem nu deze kans om de speler en zijn familie "zekerheid, stabiliteit en bovenal een perspectief te bieden".