• home
  • video
  • pas verschenen

    Andy Schleck: "Ik wil weer winnen"

    Begin volgend jaar wil Andy Schleck zo veel mogelijk koersen. De Luxemburger wil zo een dramatisch 2012 vergeten. Schleck lag het voorbije seizoen maanden in de lappenmand met een breuk in het heiligbeen. Hij miste onder meer de Tour.

    "Ik denk dat het nu voor mij belangrijk is dat ik met zoveel mogelijk wedstrijden in de benen aan de start van de klassiekers sta", zegt Schleck aan het Nederlandse blad Wieler Revue.

    Schleck begint zijn seizoen met de Tour Down Under. Daarna staan onder meer de Ronde van de Middellandse Zee, de Haut Var en de Ronde van Baskenland in zijn agenda. Na de klassiekers bereidt hij zich in de Ronde van Californië en de Ronde van Zwitserland voor op de Tour.

    "Een druk programma, maar dat wil ik zelf", gaat Andy Schleck (27) voort. "Ik ben erg gemotiveerd om te tonen dat ik nog steeds een goede renner ben."

    "Ik wil me weer laten zien. Aanvallen, misschien een wedstrijd winnen. Daarom heb ik tegen de ploeg gezegd: "Geef me zoveel mogelijk koersen!" Natuurlijk zullen de eerste wedstrijden lastig
    worden, omdat ik vorig jaar zoveel gemist heb. Maar wat me drijft, is dat ik weer wil winnen."

    Schleck zocht in 2012 een hele tijd naar zijn goede conditie. In de Dauphiné probeerde hij zich nog klaar te stomen voor de Tour, maar na een val kwam hij niet meer in actie.