• home
 • video
 • pas verschenen

  "Heeft een Ronde van Rusland nog zin?"

  De Russen zijn rancuneus omdat Katjoesja geen WT-ploeg meer is.

  In Moskou gaan de plannen om de Ronde van Rusland te organiseren mogelijk in de koelkast. De Russen zijn rancuneus omdat Katjoesja geen WorldTour-licentie kreeg van wielerunie UCI.

  Het sloeg diepe wonden in Rusland dat de WorldTour-licentie van Katjoesja afgenomen werd. "Het heeft in deze omstandigheden geen zin om de Ronde van Rusland op poten te zetten", zegt Aleksander Goesjatnikov, de adviseur van Igor Makarov, baas bij Katjoesja en de Russische bond.

  "We wilden de Russen de kans bieden om op eigen bodem de Katjoesja-renners te zien strijden met de wereldtoppers. Er was al een mondeling akkoord om dat vanaf 2014 te doen, maar er is nog niets getekend", maken de Russen zich klaar om het project nog af te blazen.

  "In oorspronkelijke plannen zou de ronde Moskou, Sint-Petersburg en het Kaukasus-gebergte rond Sotsji aandoen. Daar is de infrastructuur door de komende Spelen van 2014 helemaal tiptop in orde. Maar goed, dat alles staat nu op de helling ", klinkt het nog.