• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Mbokani doet het seizoen uit"

  Herman Van Holsbeeck was te gast in Reyers Laat. De manager van Anderlecht sprak onder meer over mogelijke transfers in de winterstop van kapitein Lucas Biglia en Dieumerci Mbokani.

  "Wij willen iedereen houden. Dus teams die een speler van Anderlecht willen, die zullen drie keer zo veel op tafel moeten leggen. Alleen Biglia heeft een clausule in zijn contract staan", zegt Van Holsbeeck.

  "Als Anderlecht 8 miljoen euro netto krijgt, dan mag Biglia weg." Fiorentina zou interesse hebben. "Ik ben benieuwd of een Italiaanse club 8 miljoen euro kan betalen", zegt Van Holsbeeck.

  Van Holsbeeck was ook duidelijk over Dieumerci Mbokani. "Mbokani blijft zeker tot het einde van het seizoen. Daarna bekijken we wat we gaan doen."

  "Mbokani heeft de kwaliteiten om in een topcompetitie te spelen, maar hij zal toch nog meer discipline moeten hebben. Hij komt nog regelmatig te laat en in toplanden aanvaarden ze dat niet."

  "Hij is 27 jaar. Ze hebben een kindje verloren, maar zijn vrouw is weer zwanger. Hij beseft dat voetbal het enige is dat hij goed kan en hij kan er veel geld mee verdienen. Ik schat de kans dat hij na de zomer blijft op 50 procent."