• home
 • video
 • pas verschenen

  Tchite: "Een wedstrijd als een andere"

  Meme Tchite (l) en Jelle Van Damme (r)

  Meme Tchite keert zondag voor het eerst sinds zijn transfer naar Club Brugge terug naar Sclessin. "Daar hecht ik geen belang aan. Voor ons klassement is het wel een belangrijke wedstrijd", zegt de spits.

  Club Brugge haalde Meme Tchite vorige zomer weg bij Standard. "Het wordt zondag een wedstrijd als een andere", vertelt de 28-jarige aanvaller op de website van Club Brugge.

  "Ik wil me voor elke wedstrijd even hard inzetten en hecht geen belang aan het feit dat ik nu tegen mijn ex-ploeg speel."

  "Ik zal mijn oude ploegmaats terugzien, dat zal leuk zijn. Ik ken zo goed als iedereen bij Standard. En ik heb veel vrienden in Luik."

  "Het kan best dat de supporters van Standard me zullen uitfluiten. Daar leg ik me bij neer. Iedereen heeft het recht om zich op zijn manier te uiten."

  "Voor ons is de match belangrijk. Standard en Club hebben evenveel punten en staan samen op de derde plaats. Als we winnen, kan dat dus heel belangrijk zijn voor onze plaats in het klassement."

  "Klaar voor mooie dingen"

  Onder Juan Carlos Garrido boekt Club Brugge weer resultaten in de competitie. "De samenwerking met de nieuwe coach loopt goed. Hij brengt een nieuwe manier van werken en de groep pikt dat goed op", zegt Meme Tchite.

  "We hebben moeilijke momenten gekend met Club Brugge, maar het kampioenschap is nog lang niet gespeeld. Ik weet dat we nog een goed seizoen zullen draaien."

  "Ik voel me goed bij Club Brugge. Na een aanpassingsperiode ben ik klaar om nog mooie dingen te laten zien."