Ga naar de inhoud

Racing Genk treft Stuttgart in de Europa League

 do 20 december 2012 14:27
Racing Genk maakt zich op voor een trip naar Duitsland.
Racing Genk kent zijn tegenstander voor de 1/16e finales van de Europa League. Bij de loting koppelde Patrick Kluivert Genk aan Stuttgart, de nummer 9 in de Bundesliga. Als Genk de 1/16e finales overleeft, wacht een confrontatie met Mönchengladbach of Lazio in de achtste finales.

VfB Stuttgart is de tegenstander van Racing Genk in de zestiende finales van de Europa League.

De Duitse middenmoter bereikte de 1/16e finales na een tweede plaats in poule E, achter groepswinnaar Steaua Boekarest, maar voor het Kopenhagen van ex-Anderlecht-coach Ariël Jacobs.

In de Bundesliga gaat Stuttgart als negende de winterstop in met 25 punten uit 17 matchen. Sterspeler is de Bosnische spits Vedad Ibisevic (foto). Hij scoorde dit seizoen al 10 keer in 15 matchen. Genk speelt eerst uit op donderdag 14 februari, de terugmatch volgt op 21 februari.

Als Genk - de enige Belgische club nog in Europa - wint, dan wacht in de achtste finales Borussia Mönchengladbach of Lazio. Bij Borussia spelen Filip Daems en Igor De Camargo, Lazio is de club van de Angolese Belg Luis Pedro Cavanda.

De andere Belgen

  • Axel Witsel en Nicolas Lombaerts moeten met Zenit, in de Champions League derde in de groep van Anderlecht, vol aan de bak tegen Liverpool.
  • Het Tottenham van Jan Vertonghen en Moussa Dembele treft de Franse grootmacht Lyon.
  • Chelsea en Eden Hazard zouden geen problemen mogen hebben met Sparta Praag. In de achtste finales wacht mogelijk Ajax, als Toby Alderweireld en zijn ploegmaats Steaua Boekarest uitschakelen.
  • Titelverdediger Atletico Madrid met Thibaut Courtois in doel lootte Roebin Kazan.
  • Inter, met Gaby Mudingayi, treft het Roemeense Cluj.

Sporza zendt de wedstrijden van Racing Genk live uit.