• home
 • video
 • pas verschenen

  Operatie van Vilanova is een succes

  Tito Vilanova herstelt in het ziekenhuis

  De tweede operatie aan de speekselklieren van Tito Vilanova is goed verlopen. De coach van Barcelona moet nu enkele dagen rusten in het ziekenhuis. Daarna wachten de 44-jarige trainer nog zes weken chemotherapie en bestralingen.

  Gisteren werd bij Vilanova opnieuw kanker vastgesteld in zijn speekselklieren. Vandaag is de tumor verwijderd.

  "Alles is goed verlopen. Tito zal zoals verwacht nog enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven", zegt Barcelona.

  Het herstelproces van Vilanova zal een een tijd duren. Barça laat weten dat de coach zich beschikbaar stelt voor de club als zijn gezondheid dat toelaat. Assistent Jordi Roura neemt de taken van Vilanova voorlopig over.

  Vilanova meldde het slechte nieuws gisteren zelf aan zijn  spelers. "Het was een moeilijk moment. Een klap, maar vandaag voelen we ons al beter door het goede nieuws over de operatie. Dit geeft ons hoop", zegt aanvoerder Carles Puyol.

  Sportief ziet Puyol geen probleem. "Het is logisch dat Roura nu overneemt. Hij kent ons al jaren. Er zal weinig veranderen."