• home
 • video
 • pas verschenen

  Öztürk: "Kies niet voor België, maar Turkije"

  De smaakmaker van Beerschot wil zich komende zomer graag tonen op het WK -20 in Turkije.

  Alpaslan Öztürk, de 19-jarige smaakmaker van Beerschot, wil voor Turkije spelen en niet voor de Rode Duivels. "In België zou ik wellicht langer moeten wachten op een selectie voor de A-ploeg."

  Öztürk is een kind van Turkse ouders, maar werd in Antwerpen geboren. Hij speelde al vaak voor de jonge Duivels, maar kiest nu voor Turkije: "Het was een moeilijke keuze, ik heb er lang over nagedacht", zegt de verdediger in Gazet van Antwerpen.

  "Een jaar geleden polste de Turkse bond mij voor het eerst. Na een goed gesprek met enkele belangrijke mensen uit het Turkse voetbal liet ik me overhalen. Ik kreeg bepaalde garanties. Welke? Dat houd ik voor mezelf."

  Öztürk lijkt eieren voor zijn geld te kiezen. Want ook in België worden zijn kwaliteiten erkend. "Ik had ook een goed gesprek met Vital Borkelmans, de assistent van bondscoach Marc Wilmots."

  "Hij zei me dat men zeker in mij geloofde, maar dat België nu een sterke lichting heeft en dat ik dus misschien drie à vier jaar zou moeten wachten op een selectie voor de A-ploeg."

  "In Turkije kom ik hopelijk al sneller aan de bak, al is dat wellicht ook niet voor morgen. Ik wil me alvast heel graag tonen op het WK -20, dat komende zomer in Turkije zelf wordt gespeeld."