• home
 • video
 • pas verschenen

  Milan-Barcelona en Real-Man.United in CL

  Barcelona speelt in de 1/8e finales tegen Milan. Eerst uit, dan thuis.

  In Nyon is geloot voor de 1/8e finales van de Champions League. Milan-Barcelona en Real Madrid-Manchester United zijn de meest opvallende affiches. Thomas Vermaelen bekampt met Arsenal het Bayern München van Daniel Van Buyten. Steven Defour speelt met Porto tegen Malaga.

  De UEFA sprak bij het begin van de loting zijn medeleven uit voor Tito Vilanova. Gisteren raakte bekend dat de trainer van Barcelona opnieuw getroffen is door kanker.

  Barcelona kreeg Milan, de nummer twee in de groep van Anderlecht, tegenover zich. De Catalaanse topploeg geldt als favoriet. In een tweede klepper moet Real Madrid, met negen eindzeges recordhouder van de Europese topcompetitie, tegen Manchester United. Real won de Champions League voor het laatst in 2002, Manchester United in 2008.

  De acht winnaars van de groepsfase spelen eerst uit en mogen hun ticket voor de kwartfinale thuis proberen te verzilveren. Teams die elkaar in de groepsfase troffen of teams uit hetzelfde land, konden elkaar niet ontmoeten in de 1/8e finales. De terugwedstrijden zijn op 5, 6, 12 en 13 maart.

  De repetitie gaf dezelfde acht affiches

  Er zat een opvallend kantje aan de loting voor de achtste finales van de Champions League. Zoals gebruikelijk werd er voor de officiële loting en tv-uitzending al gerepeteerd. En deze keer leverde de repetitie exact dezelfde wedstrijden op als met de officiële loting.

  Ploegen uit dezelfde landen en teams die in de groepsfase al tegen elkaar hadden gespeeld, konden weliswaar niet tegen elkaar uitkomen. Maar de kans dat twee keer exact dezelfde affiches geloot werden, was erg klein.