• home
 • video
 • pas verschenen

  Mettepenningen: "Pauwels mag niet in paniek slaan"

  "Dit huwelijk is voor eeuwig", zegt Jurgen Mettepenningen over Vantornout en Pauwels.

  Met de drukke eindejaarsperiode voor de boeg maakt Sunweb-Revor-manager Jurgen Mettepenningen een balans op. "Ik ben een heel tevreden manager", zegt hij.

  "Je kunt er niet naast kijken, iedereen strijdt tegen een superieure Nys en die is moeilijk te kloppen. Daarom moeten we dubbel genieten van elke zege die we behalen. Zeker nu ook de weersomstandigheden ons minder goed gezind zijn", zegt Mettepenningen.

  "We vallen bijna nooit naast het podium want Kevin en Klaas vullen elkaar perfect aan. Ze gaan voor elkaar door het vuur. Dit duo mogen we nooit scheiden. Dit huwelijk is voor eeuwig, denk ik."

  Kevin Pauwels won de WB-cross in Tabor en Klaas Vantornout de SP-veldrit in Gieten. Dat zijn de enige zeges van Sunweb in de klassementscrossen. "Maar Pauwels heeft mij niet ontgoocheld."

  "Kevin staat waar hij moet staan, maar hij botst op Nys", zegt Mettepenningen. "Kevin mag niet in paniek slaan, want in de komende twee maanden kan nog heel veel gebeuren. We gaan Kevin geen extra druk op zijn schouders leggen."

  "Vantornout heeft op zijn 30e dan weer een stap vooruit gezet. Hij legt een constante in zijn prestaties en dat doet deugd na zijn desastreuze zomer."