• home
 • video
 • pas verschenen

  Degraen: "Maken kleine kans tegen Stuttgart"

  Racing Genk mag zich in de 1/16e finales van de Europa League opmaken voor een ontmoeting met Stuttgart, de nummer 9 in de Duitse competitie. "Een goede loting", vindt directeur Dirk Degraen.

  "Het had erger gekund, vooral praktisch: naar Rusland wilden we niet", zegt Degraen.

  "Sportief moeten we ons op voorhand niet neerleggen bij een nederlaag. We maken een kansje. Stuttgart is een ploeg met ups en downs in de competitie, maar dat kennen we ook in Genk."

  "We zullen top moeten zijn om Stuttgart aan te kunnen. We moeten onze kansen gaaf houden voor de thuiswedstrijd, dat moet ons zeker lukken. En wie weet wat er dan mogelijk is in Genk."

  "Voor de fans is Stuttgart een een aantrekkelijke tegenstander. Het heeft een mooi stadion, de verplaatsing is haalbaar en Limburgse voetballiefhebbers volgen de Bundesliga op de voet."

  Bobic: "Genk is niet onhaalbaar"

  "We kunnen tevreden zijn. Genk is een aantrekkelijke tegenstander die vorig seizoen nog Champions League speelde", zegt Fredi Bobic, de sportief directeur van Stuttgart.

  "Het stadion is klein maar fijn, een beetje een heksenketel. Makkelijk wordt het niet. We zullen het in de thuiswedstrijd moeten doen. Toch zijn we niet ongelukkig. Racing Genk is geen onhaalbare kaart."