• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot wil MacDonald huren: "Is moeilijk"

  Sherjill MacDonald zorgde vorig seizoen voor explosiviteit, snelheid en goals op het Kiel. Hij verhuisde in de zomer naar Chidago Fire.

  Na een 1 op 15 is Beerschot in gevaarlijk degradatiewater terechtgekomen. De club zet alle zeilen bij en probeert nu ook met Sherjill MacDonald haar ex-aanvaller terug te halen. Die speelt in de Verenigde Staten.

  MacDonald kan voor snelheid, explosiviteit én goals zorgen. Vorig seizoen maakte hij er zeven voor Beerschot. De Nederlander van 28 ruilde in de zomer het Kiel voor Chicago Fire.

  De Amerikaanse competitie ligt tot 3 maart stil, tot dan wil Beerschot de goalgetter huren. "Maar dat zal niet simpel worden", zegt zijn manager Peter Ressel in Gazet van Antwerpen. "We hebben het Chicago gevraagd, maar kregen nog geen antwoord."

  "MacDonald moet zich in principe op 19 januari weer melden bij Chicago voor de eerste training."

  "Een eventuele deal zal een moeilijke operatie worden. Chicago is namelijk heel tevreden over Sherjill. Hij paste zich vlot aan de nieuwe voetbalomgeving aan en zorgde in enkele maanden voor vier doelpunten en vier assists."

  "Ze hebben hoge verwachtingen voor zijn tweede seizoen en zullen dus geen blessures willen riskeren."

  De speler zelf ziet een verhuur wel zitten. "Omdat Beerschot hem na aan het hart ligt. Een andere club komt bij hem daarvoor niet in aanmerking. Hij heeft een appartement in Antwerpen, kent de club en is meteen inzetbaar."