• home
 • video
 • pas verschenen

  Ballan verliest zijn milt na zware val

  Alessandro Ballan moet nog een operatie ondergaan.

  Alessandro Ballan is zwaar gevallen op het trainingskamp van BMC in Spanje. De wereldkampioen van 2008 moet wellicht een kruis maken over het voorjaar. "Het belangrijkste is nu dat hij rust en helemaal de oude kan worden", zegt BMC.

  Ballan hield een gebroken been, een gebroken rib en een geperforeerde long over aan zijn val. Ook zijn milt was zwaar geraakt.

  "Dat is onze prioriteit", zegt de teamdokter. De milt van Ballan werd donderdagavond operatief weggenomen.

  De Italiaan kwam ten val in een afdaling en ging met een grote snelheid tegen de vlakte. "Zijn ribben zorgden ook voor een klein gaatje in zijn longen. Alessandro moet ook nog onder het mes voor zijn been, maar die operatie is nog niet gepland", zegt de arts.

  Lelangue: "We zullen hem missen"

  De blessures van Ballan zijn een streep door de rekening van de BMC-ploeg. "Dit is een grote klap, want hij was een van onze kopmannen in de klassiekers. We zullen hem missen", zegt manager John Lelangue.

  De Belg bezocht Ballan al in het ziekenhuis. "Het belangrijkste is nu dat hij rust en helemaal de oude kan worden. We wachten op meer info om te weten wanneer hij kan denken aan een comeback."

  Ballan won de Ronde van Vlaanderen in 2007 en speelde ook vorig seizoen een belangrijke rol in de kasseiklassiekers. Hij stond als derde op het podium in de Ronde van Vlaanderen en in Parijs-Roubaix.