• home
 • video
 • pas verschenen

  "Rijder van het Jaar" Vandoorne droomt van F1-titel

  "We hebben al wat contacten met de F1. Hoe vroeger je die contacten hebt, hoe beter", zegt Stoffel Vandoorne.

  De RACB, Royal Automobiel Club België, heeft Stoffel Vandoorne tot "Rijder van het Jaar" gekroond. De jonge Belg wil snel naar de Formule 1. "Binnen twee of drie jaar zou ideaal zijn", zegt hij aan Sporza.

  Vandoorne (20) was dit jaar kampioen in de Formula Renault 2.0. Hij stapt over naar F.Renault 3.5.

  Vandoorne volgt op de erelijst rallyrijder Thierry Neuville op. Hij kreeg zijn trofee uit de handen van Jacky Ickx. "Ik hoop ooit in zijn voetsporen te treden", vertelde Vandoorne op het gala op de Heizel.

  Vandoorne: "Over twee jaar naar F 1 zou ideaal ziijn"

  Sporza belde vandaag met Vandoorne. Hij bulkt van de ambitie. De jonge Vandoorne heeft één grote droom: wereldkampioen worden in de Formule 1. "Ik zou toch binnen de twee à drie jaar de overstap moeten maken naar de Formule 1. Dat zou ideaal zijn", zegt Vandoorne.

  "De Formule Renault 2.0 en 3.5 worden goed gevolgd door de F1-teams. We hebben al wat contacten gehad. Hoe vroeger je die contacten hebt, hoe beter je gelinkt kan worden met een team. Of je daarna kans maakt op de wereldtitel hangt af van je team."

  Hoe realistisch is die F1-droom? "Het hangt af van de resultaten en je moet de juiste mensen achter je hebben. Het wordt door de economische situatie niet makkelijker om in de F1 te geraken natuurlijk. Maar topteams zoals Ferrari en Red Bull kijken niet naar het geld", weet Vandoorne.

  Wat voor een rijder is Vandoorne eigenlijk? "Ik ben heel rustig. Ik kan alles goed analyseren. Veel rijders hebben het daar moeilijk mee. Ik ben ook iemand die een snelle ronde kan rijden."