• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys wint, Boom 13e in Sint-Niklaas

  Sven Nys finisht voor Niels Albert en Tom Meeusen.

  Sven Nys heeft de GP De Ster in Sint-Niklaas gewonnen. De nationale kampioen uit de Landbouwkrediet-ploeg haalde het voor Niels Albert en Tom Meeusen. Lars Boom kwam niet in het stuk voor en eindigde 13e bij z'n comeback in het veld..

  Nys, Albert en Meeusen toonden al snel dat ze de sterksten waren. Ze sloegen al in de eerste ronde een kloofje. Het trio keek naar elkaar en er ontstond een kopgroep van een tiental renners.

  Twee ronden voor het einde gooide Tom Meeusen zijn troeven op tafel, maar de tegenaanval van Nys was de goeie. Albert kon Nys niet meer bijbenen. Voor Nys was het zijn vierde overwinning in Sint-Niklaas.

  "Het was geen gemakkelijke cross om te winnen. De vraag was hoe je na een versnelling de kloof kon behouden. Wanneer je na een inspanning vijf seconden de benen stil hield, kwam er meteen weer zo'n tien man samen", zegt Nys.

  "Meeusen en Bosmans trokken in volle finale ten aanval, maar alles verliep zoals ik het wou. Albert dichtte de kloof met Meeusen en ik kon netjes meeglippen. Op een technische strook sloeg ik een gaatje en dat bleek voldoende."

  Albert: "Had de cross veel lastiger moeten maken"

  Wereldkampioen Niels Albert moest zoals zo vaak dit seizoen vrede nemen met de tweede plaats. "Ik heb ook tactisch gereden. Pas op een rondje van het einde ben ik voluit gegaan om mijn benen eens te testen. Toen Nys ging, was ik niet meer bij machte om de kloof te dichten", vertelt Albert.

  "Als ik hier had willen winnen, dan had ik de wedstrijd vanaf het begin een pak lastiger moeten maken. Maar toch ben ik tevreden met deze doorgedreven training."