• home
 • video
 • pas verschenen

  Mununga: "Nu werken we wél hard op training"

  "Adrie Koster is wellicht een goede trainer, maar het klikte niet met de groep", zegt Joachim Mununga.

  Beerschot zoekt naar een oplossing voor de malaise. Volgens Jonathan Mununga heeft het die al gevonden: de trainerswissel. "De aanstelling van Wim De Corte als hoofdcoach is een gouden zaak", zegt Mununga.

  Bij het vertrek van Adrie Koster als trainer van Beerschot gaf voorzitter Patrick Vanoppen aan dat het niet boterde tussen de spelersgroep en de Nederlandse coach. Mununga beaamt dat in Gazet van Antwerpen. "Adrie Koster is wellicht een goede trainer, maar het klikte niet met de groep", zegt hij.

  "Als er bij een club veel nieuwe en jonge spelers zijn en de coach ook nieuw is, kan dat een mooi verhaal worden. Maar het kan ook langer aanslepen. Op die manier kunnen er problemen komen."

  "De aanstelling van De Corte is een gouden zaak. Het had alleen sneller moeten gebeuren. De winterstop komt op een goed moment. Daarna zijn er nog acht matchen. Daar kunnen we ons op Wims manier op voorbereiden."

  "Met hem wordt er hard gewerkt. Nu voelen we op training pijn in onze benen. De nieuwe trainer moet ook zorgen dat onze groep een ploeg vormt."

  Mununga: "Hebben de fans nodig"

  Door de slechte resultaten heerst er wat onrust bij de supporters van Beerschot. "We hebben hun steun wel nodig", zegt Mununga.

  "Ik heb veel begrip voor de reacties van onze supporters. Zij willen meteen goede resultaten. Maar die kunnen sneller komen als zij ons steunen."

  "Kritiek is niet leuk, maar ik heb ervaring om die te plaatsen. Ik weet wat ik kan en geloof dat het goed zal komen. Door mijn blessure kan ik de ploeg voorlopig alleen mentaal helpen, maar ik zal alles geven om Beerschot weer op het juiste spoor te krijgen."